Măsurarea unor atribute precum înălțimea, greutatea și forța este relativ simplă. Toate acestea sunt trăsături fizice și observabile pe care le puteți evalua în mod obiectiv. Dar cum rămâne cu factorii care nu sunt atât de ușor de măsurat?

Trăsături precum personalitatea, inteligența, atitudinea și convingerile sunt caracteristici importante de măsurat și evaluat. Fie că angajați oameni, fie că îi ajutați pe membrii echipei să se înțeleagă pe ei înșiși și relațiile cu ceilalți, fie că încercați să vă dați seama ce vreți să faceți cu viața dumneavoastră, este util să evaluați aceste tipuri de atribute „ascunse” sau mai puțin evidente.

O modalitate de a aduna aceste informații este utilizarea testelor psihometrice. Acest articol analizează ce sunt testele psihometrice, ce măsoară și cum vă pot ajuta la recrutarea și susținerea personalului, precum și la dezvoltarea propriei cariere.

Ce sunt testele psihometrice?

Testele psihometrice includ profiluri de personalitate, teste de raționament, chestionare de motivație și evaluări ale abilităților. Aceste teste încearcă să ofere date obiective pentru măsurători altfel subiective.

De exemplu, dacă doriți să determinați atitudinea cuiva, puteți să întrebați direct persoana respectivă, să o observați în acțiune sau chiar să adunați observații despre persoana respectivă de la alte persoane. Cu toate acestea, toate aceste metode pot fi afectate de prejudecăți și perspective personale. Prin utilizarea unui test psihometric, puteți face o judecată mai obiectivă și mai imparțială.

Deoarece obiectivitatea este esențială pentru utilizarea acestor evaluări, un test psihometric bun oferă rezultate corecte și precise de fiecare dată când este administrat. Pentru a asigura acest lucru, testul trebuie să îndeplinească trei criterii cheie:

  • Standardizare – Testul trebuie să se bazeze pe rezultatele unui eșantion de populație care să fie cu adevărat reprezentativ pentru persoanele care vor susține testul. În mod realist, nu puteți testa fiecare persoană activă dintr-o țară. Dar puteți testa un eșantion reprezentativ al acelui grup, iar apoi puteți aplica rezultatele la persoanele specifice pe care le testați. De asemenea, un test standardizat este administrat în același mod de fiecare dată, pentru a reduce orice părtinire a testului. Utilizând un test standardizat, puteți compara rezultatele cu orice persoană ale cărei caracteristici sunt similare cu cele ale grupului eșantion.
  • Fiabilitatea – Testul trebuie să producă rezultate consecvente și să nu fie influențat în mod semnificativ de factori externi. De exemplu, dacă vă simțiți stresat atunci când dați testul, rezultatele testului nu ar trebui să fie prea diferite față de momentele în care erați entuziasmat sau relaxat.
  • Validitate – Aceasta este poate cea mai importantă calitate a unui test. Un test valid trebuie să măsoare ceea ce a fost conceput să măsoare. Dacă un test ar trebui să măsoare interesele unei persoane, atunci trebuie să demonstreze clar că acesta măsoară într-adevăr interesele și nu altceva care este doar legat de interese.

Ce măsoară testele psihometrice?

Testele psihometrice pot măsura interesele, personalitatea și aptitudinile.

Testele de interese măsoară modul în care oamenii diferă în ceea ce privește motivația, valorile și opiniile lor în legătură cu interesele lor.

Testele de personalitate măsoară modul în care oamenii diferă în ceea ce privește stilul lor de a face lucrurile și modul în care interacționează cu mediul înconjurător și cu alte persoane.

Testele de aptitudini măsoară modul în care oamenii diferă în ceea ce privește capacitatea lor de a efectua sau de a îndeplini diferite sarcini.

Avantajele testelor psihometrice

Testele psihometrice pot contribui la creșterea obiectivității evaluărilor legate de carieră.

Aceste teste economisesc, de asemenea, foarte mult timp. De obicei, sunt foarte ușor de administrat și pot fi administrate unui grup de persoane deodată. (Unele alte tipuri de evaluări trebuie să fie administrate individual.) Testele psihometrice sunt, de asemenea, ușor de punctat, astfel încât rezultatele vin rapid.

Multe dintre aceste teste sunt completate electronic, ceea ce economisește și mai mult timp și costuri. Oamenii pot face testele de oriunde, iar rezultatele sunt notate cu precizie de fiecare dată.

Utilizarea testelor psihometrice

Testele psihometrice pot fi utilizate în diverse scopuri, printre care:

  • Selecția personalului;
  • Testele pot ajuta recrutorii și managerii de angajare să identifice candidații care se potrivesc cel mai bine unui post;
  • Testele de personalitate, de aptitudini și de cunoștințe sunt deosebit de utile în acest caz;
  • Dezvoltare și formare individuală.

Testele psihometrice vă pot ajuta să determinați cea mai bună modalitate de a îmbunătăți abilitățile și performanțele actuale. De exemplu, dacă departamentul dvs. urmează să introducă un nou tip de tehnologie, ar putea fi util să evaluați oamenii cu privire la interesele și motivațiile lor legate de noile tehnologii. Business Attitude Inventory și California Measure of Mental Motivation sunt teste psihometrice disponibile în scopuri de formare și dezvoltare. De asemenea, ați putea utiliza teste de aptitudini și de competențe pentru a determina capacitatea unei persoane de a îndeplini anumite sarcini.

Consolidarea și dezvoltarea echipei

Acest domeniu poate oferi multe oportunități de a utiliza teste psihometrice. Cu cât oamenii se înțeleg mai bine pe ei înșiși și pe ceilalți, cu atât mai bine pot construi și menține relații pozitive la locul de muncă. Testele Great People Inside sunt concepute special pentru a descoperi sursele potențiale de tensiune în relații. Evaluările generale de personalitate (GR8 Full Spectrum) sunt, de asemenea, foarte utile pentru construirea și consolidarea echipei. GR8 Values vă poate oferi informații despre comportamentele și dinamica grupului care au legătură cu valorile oamenilor.

Dezvoltarea și evoluția în carieră

Testele psihometrice vă pot ajuta să descoperiți valorile și interesele care sunt fundamentale pentru satisfacția generală în carieră. Pentru cei care se află la început de carieră și pentru cei care sunt în căutarea carierei potrivite testul psihometric VIA®Evaluare este extrem de util.

În ziua de azi, mai ales în contextul pandemiei, cu toții întâmpinăm dificultăți pe toate planurile, iar un consilier în carieră sau un mentor ne poate spori nivelul de încredere, sau ne poate ajuta să adoptăm cele mai bune practici care ne vor permite să atingem succesul prin realizarea visului nostru. Consilierea în carieră este, de asemenea, importantă deoarece consilierul folosește diverse metode logice care îi pot ajuta pe elevi și studenți, putând fi extrem de benefică în dezvoltarea unei cariere și, în egală măsură, în procesul educațional.

Și pentru mai multe informații și sfaturi din psihologie, urmărește-ne pe Facebook, Instagram și LinkedIn.